Roses i llibres

Sant Jordi a la Universitat Abat Oliba CEU

Professors i alumnes recuperen aquesta popular diada amb una celebració solidària i literària

Sant Jordi a la Universitat Abat Oliba 2022
Sant Jordi a la Universitat Abat Oliba 2022/ Anna Carricas
Anna Carricas Anna Carricas

Sant Jordi ha arribat a la Universitat Abat Oliba CEU amb la col·laboració d’entitats socials solidàries que han dut a terme diferents activitats per tal de recaptar fons amb diferents objectius. La jornada ha estat organitzada pel Rectorat, amb la cooperació de diferents vicerectorats i serveis de la Universitat.

L’Associació ASTE ha dedicat la jornada als 66 residents de la Residència ‘Hermanitas de los Pobres’; l’AssociacióNo somos invisibles‘ ha venut punts de llibres fets per persones amb paràlisi cerebral; la Fundació AIS ha recaptat fons a través de roses solidàries fetes per persones amb diversitat funcional i productes relacionats amb Sant Jordi; l’Associació Raúl Nieves ha ajudat als infants amb càncer i les seves famílies amb la venda de roses i llibres; i, per últim, l’Associació Famílies acompanyant a famílies de la Parròquia de Santa Ana també ha aportat el seu granet de sorra oferint roses solidàries.

Maite Echegaray, coordinadora d’ASTE/ Anna Carricas
Maite Echegaray, coordinadora d’ASTE/ Anna Carricas

El Servei de Biblioteca ha mostrat les novetats bibliogràfiques del centre i posa a la vista els exemplars que tenen a disposició de la universitat. “Tenim novel·les, llibres de professors del centre i de la CEU edició” explica Elena Villatoro, responsable de la biblioteca.

Sant Jordi i GoliADs

Els alumnes de quart de Publicitat han estat presents aquest Sant Jordi per la XVI edició dels premis GoliADs. Mitjançant un joc amb la temàtica: bandes sonores en el cinema, els futurs publicistes han pogut mostrar el seu treball i els estudiants que han participat tenen la possibilitat de guanyar un premi.

Alumnes de la UAO participant en els premis GoliADs/ Anna Carricas
Alumnes de la UAO participant en els premis GoliADs/ Anna Carricas

El sol ha acompanyat a la vigília de Sant Jordi i la universitat ha gaudit d’un dia molt especial per Catalunya sense la presència de les mascaretes degut a la recent decisió del Govern de treure la seva obligatorietat.  El Servei de Llengües ha organitzat amb el hashtag #SantJordiSlam2022 la cinquena edició de lectura oberta multilingüe de poesia i narrativa. Els alumnes, professors i personal no docent han pogut llegir poemes i fragments per transmetre un significat especial.  Núria Gómez responsable del Servei de Llengües n’explica a AULA NEWS com ha estat aquesta edició:

La diada de Sant Jordi a la UAO, després  dos anys a causa del Covid, ha conclòs amb una missa a l’Aula Magna presidida pel Mossèn Manresa amb la participació d’alumnes i professors.

Anna Carricas

Estudiante de periodismo. Interesada en el mundo de la moda, la gastronomía y la fotografía.